Bit Viking

Tankkeri BIT VIKING:n polttoainemuutos vaati Uwira Oy:n maailmanluokan putki-, asennus- ja hitsausosaamista.

Uwira Oy toimi Bit Viking –tankkerin projektissa, jossa dieselkäyttöinen tankkeri muunnettiin nestemäisellä maakaasulla toimivaksi. Lopputuloksena oli taloudellinen ja ympäristöystävällinen alus. Wärtsilän uusi LNGPac maakaasujärjestelmä, joka käsittää maakaasukäyttöisen voimanlähteen, sekä maakaasun turvallisen ja sopivan säilytyksen aluksessa, vähentää aluksen päästöjä ja näin oikeuttaa alempaan typpioksidi päästöveroon, tuoden säästöjä varustamolle. Bit Vikingin omistaa ruotsalainen Tarbit Shipping AB, joka kuljettaa bitumia, petrokemian tuotteita ja kemikaaleja pitkin Norjan rannikkoa. Tarbit Shipping AB teki sopimuksen Wärtsilän kanssa laivan muutostöistä, jossa Uwiran hitsauksen ja asennuksen erityisosaaminen nousi ratkaisevaan rooliin.

Teknologisesti erittäin vaativassa laivateollisuuden projektissa Uwira toimitti räätälöidyt putket ja oli vastuussa niiden asennuksesta, eristyksestä ja hitsauksesta alukseen. Moottorin ja kaasuputkistojen äärimmäiset olosuhteet vaativat suunnatonta kestävyyttä ja laatua. Siksi laadukkaat esivalmisteet sekä täydelliset hitsaussaumat olivat tarpeen. Uwira asensi ja hitsasi putket, joille suoritettiin 100% RT (Röntgen) tarkastus. Projektin tiukka aikataulu asetti paineet valmistumisesta, mutta Uwiran toimitusvarmuus ja aikataulu osoittivat jälleen pitävänsä lupaustensa mukaisesti. Uwiran joustavuus takasi yhteistyön vaivattomuuden sekä urakoinnin laadun. Uwiran osaamisella ja ammattitaidolla moottorin muutostyön vaatimat putkistojen muutokset olivat mahdollisia toteuttaa tähän erittäin vaativaan laivaprojektiin.

Bit20Viking1    

Ainutlaatuinen polttoainemuutos putkistoineen viimeisteltiin lokakuussa 2011. Tämä on ensimmäinen laiva-asennus maailmassa, jossa on Wärtsilän uusi LNG järjestelmä. Asennus on myös ensimmäinen 50DF (dual fuel) kaksipolttoainejärjestelmä merialuksissa, joka näin mahdollistaa dieselin käytön tarpeen vaatiessa. LNG järjestelmällä Bit Viking on yksi maailman ympäristöystävällisistä aluksista.


ota yhteytta blue12

Leinolat Group Uwira T-Drill Leimec
Kilkanen T-Drill Inc